- 
  : Website UniMAP :  

Selamat Datang ke Sistem Maklumat Pengurusan Sumber Manusia << IUSHRM >>

 
 

- INFORMASI -

IUSHRM merupakan satu sistem aplikasi yang merangkumi keseluruhan aspek pengurusan sumber manusia bermula dari proses pelantikan penjawat awam sehingga bersara yang mana menjadi tunggak utama di dalam pengurusan dan pentadbiran di Bahagian Pengurusan Sumber Manusia dan Bahagian Pembangunan Modal Insan, Jabatan Pendaftar, UniMAP.

IUSHRM telah dibangunkan dengan sepuluh modul seperti Modul Pengurusan Rekod Peribadi, Modul Perjawatan, Modul Perkhidmatan, Modul Pengurusan Gaji & Bonus, Modul Pengurusan Cuti, Modul Pengurusan Prestasi, Modul Pengesahan Jawatan, Modul Pengurusan Latihan, Modul Pengurusan Program Mobile dan Modul Pengurusan Kualiti Data yang mana kini sedang dilaksanakan secara menyeluruh di Universiti Malaysia Perlis.

IUSHRM terbuka kepada penambahbaikan secara berterusan dari semasa ke semasa supaya sentiasa relevan dan selaras dengan perubahan polisi Bahagian Pengurusan Sumber Manusia dan Bahagian Pengurusan Modal Insan, Jabatan Pendaftar, UniMAP.

IUSHRM juga boleh diakses melalui telefon mudah alih yang mempunyai capaian Internet. Kelebihnya adalah ianya lebih mudah, mesra pengguna dan menjimatkan masa. Aplikasi yang disediakan adalah Pengurusan Cuti staf. Staf perlu login http://iushrm.unimap.edu.my, capaian versi mobile akan dipaparkan apabila sistem mengesan pelayar yang digunapakai adalah dari telefon mudah alih.

 

Integrated University System - Human Resources Management

http://iushrm.unimap.edu.my

  Staff No :  
Password :

Guide to Login IUSHRM 

"Ramai orang boleh memiliki jam tangan yang tinggi harganya tetapi tidak ramai boleh menepati masa yang berharga." ~ Tun Dr. Mahathir Mohamad
Hak Cipta © Universiti Malaysia Perlis 2019

Unit Personel, Bahagian Pengurusan Aplikasi Korporat, Seksyen Infostruktur, Pusat Teknologi Maklumat & Komunikasi,
Universiti Malaysia Perlis, Kampus Pauh Putra, 02600 Arau, Perlis.
Sebarang aduan atau cadangan boleh dikemukakan melalui email kami: iushrm_helpdesk@unimap.edu.my.
Paparan terbaik menggunakan pelayar Internet Explorer 8 dengan resolusi melebihi 1024x768.