- 

Selamat Datang ke Sistem Maklumat Pengurusan Sumber Manusia

 

 

- INFORMASI -

IUS-HRM merupakan satu sistem aplikasi yang merangkumi keseluruhan aspek pengurusan sumber manusia bermula dari proses perlantikan penjawat awam sehingga bersara yang mana menjadi tunggak utama di dalam pengurusan dan pentadbiran di Bahagian Pengurusan Sumber Manusia dan Bahagian Pembangunan Modal Insan, Jabatan Pendaftar, UniMAP.

IUS-HRM telah dibangunkan dengan sepuluh modul seperti Modul Pengurusan Aduan, Modul Pengurusan Rekod Peribadi, Modul Perjawatan & Perkhidmatan, Modul Pengurusan Gaji & Bonus, Modul Pengurusan Cuti, Modul Pengurusan Prestasi, Modul Pengesahan Jawatan, Modul Pengurusan Latihan, Modul Pengurusan Program Mobile dan Modul Pengurusan Kualiti Data yang mana kini sedang dilaksanakan secara menyeluruh di Universiti Malaysia Perlis.

IUS-HRM terbuka kepada penambahbaikan secara berterusan dari semasa ke semasa supaya sentiasa relevan dan selaras dengan perubahan polisi Bahagian Pengurusan Sumber Manusia dan Bahagian Pengurusan Modal Insan, Jabatan Pendaftar, UniMAP.

IUS-HRM juga boleh diakses melalui telefon mudah alih yang mempunyai capaian Intenet. Kelebihnya adalah ianya lebih mudah, mesra pengguna dan menjimatkan masa. Aplikasi yang disediakan adalah Pengurusan Cuti staf. Staf perlu login http://iushrm.unimap.edu.my, capaian versi mobile akan dipaparkan apabila sistem mengesan pelayar yang digunapakai adalah dari telefon mudah alih.

 

Integrated University System - Human Resources Management

http://iushrm.unimap.edu.my

  Staff No :  
Password :

Guide to Login IUS-HRM 

"Ramai orang boleh memiliki jam tangan yang tinggi harganya tetapi tidak ramai boleh menepati masa yang berharga." ~ Tun Dr. Mahathir Mohamad
- BULETIN-

Untuk Makluman Peserta Kursus Unit Latihan

CETAK BORANG PERMOHONAN LATIHAN

Bagi staf yang menghadapi masalah untuk mencetak Borang Permohonan Latihan (Borang UL-01) secara online di halaman kursus yang terpilih, sila dapatkan borang tersebut di sini.

>>Sila klik di sini<<

Unit Latihan, Bhgn. Pembangunan Modal Insan, Jabatan Pendaftar.


Untuk Makluman Penganjur Kursus-Kursus Dalam UniMAP

BORANG PENILAIAN KURSUS

Bagi memenuhi keperluan prosedur latihan mengikut standard kualiti MS ISO 9001:2008, mohon kerjasama daripada pengajur kursus untuk mengunakan borang ini bagi mendapatkan penilaian bagi peserta yang hadir untuk kursus-kursus yang diadakan. Di sini disertakan Borang Penilaian Kursus (Borang UL-02).

Unit Latihan, Bhgn. Pembangunan Modal Insan, Jabatan Pendaftar.


Untuk Makluman Semua Staf UniMAP

BORANG PENILAIAN KEBERKESANAN KURSUS

Bagi memenuhi keperluan prosedur latihan mengikut standard kualiti MS ISO 9001:2008, mohon kerjasama semua peserta kursus yang telah menghadiri kursus dengan jayanya di pohon untuk mengisi Borang Penilaian Keberkesanan Kursus (Borang UL-03) (>>Borang di sini<<) dan menghantar borang tersebut kepada penganjur kursus yang diadakan.

Unit Latihan, Bhgn. Pembangunan Modal Insan, Jabatan Pendaftar.


Untuk Makluman Semua Staf UniMAP

BORANG TUNJUK SEBAB KETIDAKHADIRAN BERKURSUS

Kepada staf yang terpilih untuk menghadiri kursus tetapi tidak dapat menghadirkan diri di atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan. Di sini disertakan Borang Tunjuk Sebab Ketidakhadiran Berkursus (Borang UL-04) untuk diisi dan dikembalikan kepada pengajur kursus tersebut.

Unit Latihan, Bhgn. Pembangunan Modal Insan, Jabatan Pendaftar.


Untuk Makluman Semua Staf UniMAP

PROSEDUR LATIHAN

Bagi memenuhi keperluan prosedur latihan mengikut standard kualiti MS ISO 9001:2008, bersama-sama ini disertakan prosedur standard untuk makluman semua. Di sini disertakan Prosedur Latihan.

Unit Latihan, Bhgn. Pembangunan Modal Insan, Jabatan Pendaftar.


Kemaskini: 3 Februari 2015

Hak Cipta © Universiti Malaysia Perlis, 2007 - 2015.

Unit Personel, Bahagian Pengurusan Sistem Maklumat, Pusat Teknologi Maklumat & Komunikasi, UniMAP, Kampus Kubang Gajah, 02600 Arau, Perlis.
Sebarang aduan atau cadangan boleh dikemukakan di Suggestion & Complaint yang tertera di atas atau melalui email: iushrm_helpdesk@unimap.edu.my
Paparan terbaik menggunakan pelayar Internet Explorer 8 dengan resolusi melebihi 1024x768.